Üdvözöllek! 

Igen tudom meglepő, hogy ezzel a témával foglalkozunk de hisz ez kell egy boldog házassághoz is! 😁 Szóval Te tudod mi a boldog párkapcsolat alapja? 

Elsőre nagyon kevés ember tudja erre a választ. Vagy épp azt mondják nekem a hitetlenek, hogy olyan NINCS is!  Természetesen mindig vannak olyan dolgok amik megnehezítik a kapcsolatokat de mindenen át lehet lendülni a megfelelő módon! 

Legtöbb esetben a Szerelmet mondják nekem, de NEM ez a helyes válasz, hisz hogy a szerelem működjön és táplálni lehessen valami fontosabbra van szükség. Sok esetben pedig a kérdésemre a válasz a jó szex volt! 😉 Természetesen ez is egy nagyon fontos szempont egy párkapcsolatban, de aki ezt válaszolta még mindig nem jó úton jár.

Kaptam még válaszként a következőket: “sok közös legyen bennünk”, “ugyan azok legyenek a céljaink”, “a legjobb barátom is legyen”, “sokat utazzunk” …stb. Sajnos csak 1-2 ember mondta ki azt, hogy egy párkapcsolatban is és persze az élet más területein is a KOMMUNIKÁCIÓ a LEGFONTOSABB!

Gondolj bele …kommunikáció kell ahhoz hogy vegyél 1 kg kenyeret, ahhoz is hogy pl. időpontot foglalj a fodrászhoz, vagy ugye a munkahelyen is fontos az, hogy kommunikálj a főnököddel-ügyfelekkel! (Esküvő szervezéskor is tudnod kell elmondani mi is az elképzelésed.)

Hisz akkor lehetsz boldog az élet különböző területein is ha fogadod és átadod a megfelelő információkat és megoldod a dolgokat minden egyes nap. 

Így van ez a párkapcsolatban is, hisz már a legelső alkalommal hogy megszerezd a kiszemelted valahogy fel kell venned vele a kapcsolatot…ugye egyet értesz azzal, hogy ez csak kommunikációval lehetséges?! (Persze a kommunikációnak, mint tudjuk több fajtája is van😉)

Tudom, tudom, hogy elég sablonosan hangzik ez a szöveg, de tényleg nem működik e nélkül a szerelem/boldog párkapcsolat tehát a házasság sem!

Én a párkapcsolati kommunikációt 5 szintre osztom! Következő blogomban leírom nektek részletesen ezt az 5 szintet.

Addig gondold csak át, hogy szerinted mik lehetnek ezek a szintek és miért fontosak?!

Minden házasság, azért működik mert a kommunikáció is működik. Ezért minden párnak azt javaslom, hogy mindig mindent jól beszéljenek át együtt! 

Az esküvő is egy ilyen pont, ilyenkor minden apró részlet fontos, hogy jól sikerüljön a nagy napotok. Kell, hogy el mondjátok egymásnak melyikőtök mit, mennyire és hogyan szeretne.  Ezután persze ezeket meg is kell valósítani, de későbbi blogomban ezt is kitárgyaljuk.

Így most köszönöm, hogy elolvastad hamarosan jövök az 5 szinttel, Neked pedig addig is jó készülődést az esküvődhöz!