Nagyon sok esküvői csoportban vagyok jelen, ahol egyre több kérdés merül fel a saját szervezésű esküvőkről. Melyik szolgáltatót érdemesebb leghamarabb lefoglalni? 

A polgári vagy az egyházi szertartásnak kell előbb lennie?

Kinek milyen volt az esküvői forgatókönyve?

Mi a reális ár a következő szolgáltatóknál?…stb.

Egy esküvőt saját szervezésben végig csinálni nem egyszerű! Nagyon sok a kérdés ami felmerül, és nem mindig találjuk rá a választ.

Én nagyon sok évig vendéglátásban dolgoztam, ahol a sokféle rendezvény között rengeteg esküvőt is szerveztem, így ezzel a háttér tapasztalattal könnyebben indultam el saját esküvőm és ismerőseim esküvőjének szervezésekor. Bátran állíthatom, hogy időigényes és összetett feladat. 

Tehát aki biztos benne, hogy nem szeretne Esküvőszervezőt fogadni, kösse fel a szoknyáját/nadrágját. 🙂 Fontos, hogy minden lehetőséget többször és alaposan át kell gondolni. 

Imádom az esküvők hangulatát, fontosságát. Így pár éve jobban belevetettem magam ebbe a világba. Mivel Esküvőszervező nem vagyok, de nagyon sok a tapasztalatom, így kifejlesztettem a Tanácsadás szolgáltatásom amivel a saját szervezésű esküvőket szeretném támogatni szakmai háttérrel.

Ezért gondoltam arra, hogy elindítom blog formában is a tanácsadást lépésről-lépésre, hátha ezzel is segítségetekre lehetek. 🙂 

Fontos megjegyeznem, hogy minden esküvő egyedi, így a személyre szabott tanácsadás még mindig sikeresebb!  Mindig az a kérdés, hogy: Mi az első lépés?

Először is engedd meg, hogy gratuláljak az eljegyzéshez!Hisz ha ezt a blogot olvasod akkor hamarosan esküvőt fogsz szervezni. 🙂

Első lépésként mindig át kell gondolnotok alaposan, hogy mekkora esküvőt szeretnétek. 

Egyeztetni a párotokkal, hogy közösek-e az elképzelések!

-Nagy fényűző esküvőt képzeltek el, hintóval és óriási vendégsereggel? …vagy…

-Egy szolidabb, letisztultabb lagzi az álmotok?…vagy…

-A szűk családdal szeretnétek csak megosztani ezt a meghitt élményt?

Bármelyikre is essen a választásotok, egy biztos, FORGATÓKÖNYV KELL! Hisz bármekkora is legyen a vendégsereg, mindennek tökéletesnek kell lennie. Amennyiben sikerült döntést hoznotok párotokkal, hogy mekkora esküvőt szeretnétek és kb. mekkora násznéppel számolhattok akkor kezdhettek hozzá majd a 2. lépéshez.

Mivel ezt nem olyan egyszerű sokaknak rögtön eldönteni, így a 2.lépést a következő részben olvashatjátok.

Kérlek bennetek, hogy üljetek le kettesben úgy hogy senki ne zavarjon és egyeztessétek az elképzeléseiteket. Életetek egyik legfontosabb eseményét készültök megszervezni. Nem szabad elkapkodni.

Amennyiben kérdésed merül fel, keress fel bátran elérhetőségeimen.

Üdv,

Cintia 🙂